Dani iranske kulture u Bijeljini /VIDEO/

Otvaranjem izložbe iranskih minijatura i kaligrafije u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“, sinoć su u Bijeljini svečano otvoreni Dani iranske kulture, koji će trajati 3 dana i  na čijem programu su, između ostalog četiri filma, koji će se prikazivati u popodnevnim i večernjim satima.

Otvaranju dana posvećenih kulturi ove Azijske zemlje, koja danas pokriva teritoriju na kojoj se nekada nalazila čuvena Persija, prisustvovali su ambasador Irana u BiH Mašala Šakeri i savjetnik za kulturu Mohamed Hosein Ansari.

Ispred gradske uprave, prisutne je pozdravio i poželio im dobrodošlicu u Bijeljinu savjetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić.

Na prijemu koji je juče takođe organizovan za ambasadora Irana u gradskoj upravi Bijeljine, razgovarano je ne samo o saradnji između našeg grada i Ambasade Irana i Iranskog kulturnog centra u oblasti kulture, nego i mogućnostima za druge vidove saradnje, uključujući i dvosmjernu koordinaciju u organizaciji kulturnih događaja, ali i razmjenu posjeta umjetnika i drugih radnika u oblasti kulture. Takođe, tema su bile i unapređenje privredne saradnje, prije svega u oblasti agrara, kao i mogućnosti za posjetu bijeljinskih privrednika nekom od sajmova u Iranu, što bi bio jedan od početnih koraka u privrednoj saradnji, u čemu bi posredovala Ambasada.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *