“Neznanje i neodgovornost Bakira Izetbegovića” /VIDEO/

Direktor Arhiva Srbije Miroslav Perišić ocijenio je da poistovjećivanje takozvane Armije BiH sa borbom saveznika protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu pokazuje neznanje i neodgovornost predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

“Ne znam na čemu Izetbegović gradi takvo razmišljanje. Ono sigurno ne može da se osloni na istorijske tokove. To je potpuno jedno neznanje i nerazumevanje pojmova i ideologija”, rekao je Perišić Srni, komentarišući nastojanja bošnjačkih lidera, prije svega Izetbegovića da poistovijeti borbu saveznika protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu sa borbom Armije BiH u građanskom ratu u BiH devedesetih protiv Srba.

On je rekao da Izetbegovićeva izjava iz ugla istoričara ne zaslužuje komentar, osim da se konstantuje da je riječ o nečemu što nema uporište u istorijskim saznanjima i tokovima.

Perišić je istakao da se istorija uči iz naučnih izvora, a ne iz političkih izjava, ukazavši da je istorija veoma opasna ako se ne razumije.

On je naglasio da je očigledno riječ o Izetbegovićevom nerazumijevanju, ali i činjenici da je u pitanju isključivo izjava sa političkim motivima i političkim ciljem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *