Nešić otvoreno o razlozima za raskid sa Dodikom

Pomogli smo im da pobijede na opštim izborima, a zauzvrat smo dobili direktno miješanje u unutarstranačke stvari, cijepanje stranke i udar na razvoj Prijedora, riječi su kojima je predsjednik DNS Nenad Nešić opisao odnose sa dugogodišnjim partnerom.

Nakon sjednice predsjedništva DNS, na kojoj je odlučeno da ova stranka istupi iz vladajuće koalicije Nešić je istakao da je “Demokratski narodni savez od svog nastanka lojalan građanima i Republici Srpskoj”, te da je on na čelo te stranke došao ” iz iskrenog uvjerenja da je političkom životu potrebna nova energija, nov impuls i drugačiji pristup.”

– Politički život Republike Srpske traži normalnu političku konkurenciju i zdrava koaliciona partnerstva.DNS je dao ključan doprinos za zajedničke rezultate na izborima za Predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH.

Kao odgovor DNS je dobio direktno mješanje u njene unutrašnje stvari, cijepanje stranke i udar na razvoj Prijedora blokadom funkcionisanja po svemu najbolje lokalne samouprave u Republici Srpskoj. U takvom stanju sam preuzeo DNS – rekao je Nešić.

On je dodao da je pred ovu stranku stavljen izbor koji jedino DNS na političkoj sceni ima snagu da odbije.

– Stavljeni smo pred izbor: da naša uvjerenja trgujemo za funkcije. Takvoj politici je došao kraj.Građani Republike Srpske zaslužuju pošteniji i odgovorniji odnos prema njihovom interesu i zaslužuju promjene u načinu na koji politika ovdje funkcioniše – rekao je Nešić i dodao da će odgovore na sva pitanja DNS “dati na terenu”.

– Već 16. novembra ujutru svi će shvatiti koliko je DNS promijenila Srpsku – poručio je predsjednik stranke koja je danas, nakon 20 godina saradnje, raskinula koaliciju sa SNSD.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.