Nešić i Jovičić kandidati za inokosne funkcije

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nenad Nešić biće kandidat DNS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim opštim izborima, a potpredsjednik te stranke Radislav Jovičić biće kandidat za predsjednika Republike Srpske, odlučilo je Predsjedništvo DNS-a na današnjoj sjednici u Banjaluci.

Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić rekao je da će ova stranka na predstojećim opštim izborima izaći samostalno na svim nivoima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/.

“Sa ostatkom opozicije u Srpskoj u posljednjih petnaestak mjeseci bilo je dosta posla na pokušajima objedinjavanja opozicije, ali u tome nije bilo napretka niti dogovora. Ovim našim današnjim odlukama nisu zatvorena vrata za razgovore i dogovore”, izjavio je Rodić novinarima nakon sjednice.

Nešić je napomenuo da ovakva odluka Predsjedništva nije donesena naprečac, već je nastala nakon obilazaka terena i razgovora sa građanima.

“Pozivamo na dijalog i na mir. Želimo prosperitet svima u BiH, ali i ističemo da u FBiH moraju znati da nema BiH bez Republike Srpske”, istakao je Nešić.

Jovičić je naveo da ova stranka ima svoj program i platformu, te da na čelu institucija Srpske “moraju biti ljudi sa karakterom i čvrstinom jer dolaze izazovna vremena”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *