Ne stišava se priča o inicijativi o mirnom razlazu BiH /VIDEO/

Aleksandar Vučić kaže da nije vidio nikavu inicijativu o promjeni granica u regionu i da nije spreman da osuđuje ili hvali nešto za šta ne zna ni da li postoji. Sporni non pejper o mirnom razlazu BiH, koji je navodno poslat u Brisel, nije vidio ni Milorad Dodik, ali kaže da nema veće stvari od toga da BiH pokaže civilizacijsko dostignuće i da se raziđe na miran način. Mi nećemo dozvoliti ni po koju cijenu da se atakuje na teritorijalni integritet BiH,poručuju danas Željko Komšić i Šefik Džaferović

Iako još niko zvanično nije potvrdio njegovo postojanje, slovenački mediji objavili su “non pejper” koji je Janez Janša, premijer Slovenije uputio u Brisel.Prema dokumentu koji je objavljen, ideja je da se Republika Srpska odvoji od BiH i pripoji Srbiji, dok rješenje po pitanju Kosova vide u njegovom ujedinjenju s Albanijom.

Predsjednik Srbije kaže da nije vidio, niti zna za ikakvu inicijativu o mirnom razlazu BiH ističući da je iznenađen licemjerjem “beogradske čaršije” koja je nešto napala, a da nema pojma o čemu se radi.

Odnos Srbije prema BiH, kako je naveo, je poštovanje integriteta BiH, ali i suvereniteta tamo gdje postoji institucionalni suverenitet i institucionalni suverenitet entiteta. Ističe i da bez obzira na to što misli drugačije uvijek će razgovarati i razumjeti šta je to što Dodik hoće da kaže kada je riječ o situaciju u BiH i da bez obzira na to rade zajedno po drugim pitanjima.

Nema veće stvari od toga da BiH pokaže civilizacijsko dostignuće i da se raziđe na miran način, kaže Milorad Dodik i ističe da nije vidio sporni non-pejper, koji je navodno poslat u Brisel, da ne zna da li postoji, ali da je impresivno kolika se galama oko toga digla samo zato što je neko pomenuo priču o mirnom razlazu.

On je ukazao da nema bazičnog dogovora ni o čemu u BiH.

Bošnjački i hrvatski član Predsedništva BiH, poručuju da neće dozvoliti da se atakuje na teritoriju države, njenu nezavisnost i integritet.

Oglasila se i Bisera Turković. Teritorijalni integritet BiH je neupitan. Uvjerena sam da niko ozbiljan unutar Evropske unije ne može usvojiti ideju da ima pravo ugrožavati nečiji integritet, pa čak i ako unutar BiH imamo retrogradne snage koje to pokušavaju nametnuti kao legitimnu priču. Ovo je komentar koji je putem društvenih mreža uputila ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *