Najavljena mjesečna pomoć od 750 KM za porodice sa četvoro i više djece /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Aleksandrovcu kod Laktaša da je sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem i predsjednikom Željkom Cvijanovoć dogovorio da za porodice koje imaju četvoro i više djece, a nezaposlenog roditelja, bude uplaćivano 750 KM mjesečno, sa doprinosima. Najavio je u narednom periodu i pomoć i za tročlane porodice.

Najavio je da da će 5. septembra biti uplaćena druga tranša pomoći od po 100 KM za mlade u Republici Srpskoj, kao i da će biti omogućene dodatne pogodnosti za studente koji žive u domovima. On je rekao da će u septembru penzioneri i boračke kategorije stanovnika dobiti još jednom po 100 KM.

Kaže i da bi u narednom periodu u Republici Srpskoj trebalo da bude pronađeno rješenje kako bi nezaposlenoj djeci poginulih boraca bila uplaćena jednokratna pomoć.

Dodik je podsjetio da je pokrenuo inicijativu da u Republici Srpskoj budu legalizovani objekti koji su izgrađeni do 31. decembra 2013. godine. Istakao je da će legalizacija biti urađena bez novčane naknade.

U septembru bi trebalo da bude održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske gdje bi bio usvojen zakon koji se odnosi na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *