Zabrinjava visok procenat zaraženih koronom /VIDEO/

U protekla 24 časa izvršeno je testiranje 181 laboratorijskog uzorka u Republici Srpskoj, a virus korona potvrđen je kod 53 osobe. Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Banjaluke, a 10 iz Bijeljine. Na osnovu broja testiranih od broja pozitivnih uzoraka, procenat zaraženih koronom u Bijeljini je oko 70 odsto.

U bijeljinskoj kovid bolnici trenutno je na liječenju pet pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, od kojih je troje na kiseoničkoj podršci. Zdravstvene radnike ipak brine visok procenat zaraženih koronom na području Bijeljine ističe prf. dr Zlatko Maksimović, direktor bijeljinske bolnice.

Podsjeća da je bijeljinska bolnica i u prethodnom periodu u jeku pandemije adekvatno odgovorila potrebama svih pacijenata, te da se nije odstupilo od redovnih operativnih procedura kod nekovid pacijenata.

Zdravstveni radnici ističu značaj vakcinacije protiv virusa korona i savjetuju građanima da se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravstvo RS i Higijensko epidemioloških službi domova zdravlja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *