Na prvim susretima vaspitača više od 230 učesnika iz regiona /VIDEO/

Pravci razvoja predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Republici Srpskoj su povećanje obuhvata djece koji sada iznosi 30 odsto, usavršavanje vaspitno-obrazovnih radnika i izgradnja predškolski ustanova, izjavila je pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Srpske Nataša Cvijanović.

Cvijanovićeva je navela da obuhvat od 30 odsto predstavlja iskorak, ali predstoji još mnogo da se uradi.

“Još imamo lokalne zajednice gdje ne postoje predškolske ustanove kao što su Kalinovik, Rudo, ali i da u nekim opštinama gdje ih nismo imali sada imamo – na Han Pijesku, u Stanarima i Petrovu”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Bijeljini, povodom otvaranja Prvih susreta vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske, u organizaciji Udruženja vaspitača i stručnih saradnika Srpske.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je ukazana prilika da se ugoste vaspitači i stručni saradnici iz Srbije, Crne Gore i Federacije BiH, te da je ovaj skup važan za promociju vaspitačkog poziva i značaja predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Predsjednik Udruženja vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske Slaviša Vujanović istakao je da su današnji Prvi susreti vaspitača i stručnih saradnika, koji će trajati do nedjelje, 26. juna, okupili više od 230 učesnika iz 52 predškolske ustanove, što je značajno za unapređenje ove oblasti.

Predsjednik Skupštine Udruženja vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske Slađana Vladičić rekla je da je ovo mlado strukovno udruženje koje je odlučno da napravi velike korake kao što je i ovaj skup, s ciljem unapređenja prakse i profesionalnih kompetencija vaspitača, razmjene ideja i iskustava.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *