Na prelazu Rača otkriveni falsifikovani testovi na koronu

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Bijeljina otkrili su tri falsifikovana pi-si-ar testa na virus korona, prilikom detaljne kontrole troje državljana Rusije na drugoj liniji graničnih provjera.

Oni su juče kontrolisani na ulasku u BiH na graničnom prelazu Rača.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, po čijoj naredbi su navedenim licima, u skladu sa Zakonom o strancima, uručena rješenja o odbijanju ulaska u BiH jer predstavljaju prijetnju po javno zdravlje.

Državljani Rusije su predati pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na dalje postupanje, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice Granične policije Zvornik danas su uhapsili državljanina Srbije i BiH, čiji su inicijali S.Ć, jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Visbaden raspisao potjernicu zbog kršenja zakona o drogama.

Ovo lice je kontrolisano na ulasku u BiH na prelazu Karakaj i predato je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na graničnom prelazu Gradiška, pripadnici Granične policije danas su uhapsili lice čiji su inicijali A.Š, jer ga potražuje Opštinski sud u Zenici zbog krivičnog djela računarska prevara, nakon čega je predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Prethodnog dana, službenici ove jedinice, na ulasku u BiH na prelazu Gradiška, uhapsili su muškarca čiji su inicijali R.B, kojeg potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog teške krađe i lice inicijala N.P. jer ga zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari potražuje Osnovni sud u Banjaluci.

Dvojica uhapšenih predata su službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Lice čiji su inicijali A.H. su 15. marta pri ulasku u BiH na prelazu Orašje uhapsili pripadnici Jedinice granične policije Orašje. Ustanovljeno je da ga potražuje Opštinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda i predato je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Na Aerodromu Tuzla, službenici Granične policije su 15. marta uhapsili muškarca čiji su inicijali S.M, kojeg Opštinski sud u Gradačcu potražuje zbog teške krađe.

Ovo lice je na Međunarodni aerodrom Tuzla stiglo letom iz Bazela i predato je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *