Na inicijativu Dodika biće utvrđen razlog previsokog računa za struju Aze Pašalić iz Srebrenice

Aza Pašalić iz Srebrenice uputila je prigovor Direkciji za javno snabdijevanje električnom energijom, koja djeluje u sastavu “Elektroprivrede Republike Srpske”, u vezi sa očitanjem vrijednosti mjernog mjesta zbog previsokog računa za potrošnju električne energije.

Nakon što je upoznat o ovom problemu, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik inicirao je kod direktora “Elektro-Bijeljine” Marka Mihajlovića da odmah reaguju i utvrde šta je uzrok previsokog iznosa računa za potrošnju struje u domaćinstvu Pašalićeve.

Mihajlović je rekao Srni da će u toku dana, na inicijativu Milorada Dodika, biti ispitana unutrašnja instalacija u kući Aze Pašalić, a na osnovu tog izvještaja imaće potpunu informaciju, nakon čega će kod kupca biti urađena korekcija računa.

Mihajlović je pojasnio da je uvidom u dokumentaciju Operatora distributivnog sistema Bijeljina utvrđeno da nije napravljena greška u očitanju mjernog uređaja, da je izvršena zamjena brojila, dok je prethodno brojilo upućeno na vanrednu kontrolu.

“Operator distributivnog sistema je u fazi utvrđivanja uzroka registrovanja potrošnje prevelike količine električne energije na način da li je brojilo u klasi tačnosti ili je neispravnost dijela unutrašnjih instalacija kod krajnjeg kupca, od bojlera do mjernog mjesta dovela do previsokog računa.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *