Na dionici Brčko-Bijeljina biće dvije petlje i dvije trake u dva smjera, sa zaustavnom /VIDEO/

U Banjaluci je danas između predstavnika Autoputeva RS i predstavnika konzorcijuma kineskih kompanija, a uz prisustvo i podršku najviših zvaničnika RS, potpisan ugovor o izgradnji 17 kilometara dionice auto-puta Brčko-Bijeljina.

Ugovor su u Administrativnom centru Vlade RS potpisali VD direktora Autoputeva RS Nedeljko Ćorić, VD direktora za tehničke poslove u Autoputevima Slobodan Stanarević i predstavnik konzorcijuma kineskih kompanija Li Gang. Ukupna vrijednost iznosi 346 miliona i 955 hiljada KM, bez PDV-a. 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednik Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović. Predsjednik Dodik je pozdravio projekat. Kaže da je usložnjeno sve u Brčko distriktu zbog zahtjeva koje traži bošnjačka strana. Mi očekujemo da ćemo u naredne 4 do 5 godina imati završen auto-put na ovoj relaciji – naveo je Dodik.  Predsjednik Vlade RS Radovan Višković je istakao da je ovaj projekat bitan zbog povezivanja Banjaluke i Beograda.

Konzorcijum kineskih kompanija u obavezi je da projektuje, finansira i gradi ovu dionicu autoputa, a  obavezali su se da će projekat biti rađen sa grejs-periodom od 3 godine i garancijom od 5 godina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *