MUP glavni stub očuvanja bezbjednosti i ustavnog poretka Srpske /VIDEO/

Povodom slave MUP-a Srpske otvoren je novoizgrađeni objekat Policijske akademije i objekat Centra za obuku, koji je sagrađen za potrebe Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je opravdano postojanje Centra za obuku, jer je odškolovano 3.000 mladih pripadnika MUP-a.

Srpska je danas odgovorno, stabilno i uspješno društvo koje nastavlja da razvija svoju infrastrukturu i kojem trebaju posvećeni ljudi, kaže predsjednik Republike.Nastavljamo poručio je i dalje da ulažemo u policiju.

Za Republiku Srpsku od izuzetne važnosti  je da ima snažne instutucije, efikasnu i dobro opremljenu policiju koja može da odgovori na sve bezbjednosne izazove modernog društva, poručuje Željka Cvijanović.

Reforma policije bila je prva velika bitka za suverenitet Republike Srpske, koja je prekinula stalna ukidanja nadležnosti Srpske, kaže Nenad Stevandić.

Obilježavanje krsne slave MUP-a Svetog arhangela Mihaila, počelo je služenjem parastosa za 782 poginula pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku u Zalužanima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *