“Moj život sa distrofijom” /VIDEO/

U okviru nedjelje borbe protiv distrofije Regionalno udruženje distrofičara Bijeljina održalo je stručno predavanje na kojem su svoje članove upoznali sa savremenim medicinskim dostignućima ostvarenim na polju distrofije i srodnih neuromišićnih bolesti.

“Moj život sa distrofijom” projekat je u sklopu kojeg je održano predavanje , svim onima koji se neprestano  bore sa ovim oboljenjem. Fokus je kažu , da se skrene pažnja javnosti na položaj i ulogu koju u našem društvu zauzimaju ili bi trebale zauzimati osobe koje boluju od distrofije.

Poruka koja se mogla čuti sa ovog skupa jeste da  žele  da se njihova prava riješe , kao i prava na zaposlenje i na školovanje.

Molba je bila upućena , kaže Bogdanović i prema onima koji imaju u svojim domovima neke od funkacionalnih ortopedskih pomagala da doniraju udruženju , a i tu nažalost nije bilo sluha od strane građana.

Nedjelja borbe protiv distrofije obilježava se od 1973. godine , sa akcentom da se stvori bolji ,inkluzivniji i ravnopravniji svijet. Pa je tako i ovaj skup bio usmjeren na jednakosti i želju da njihova bolest ne bude razlog za diskriminaciju bilo koje vrste.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *