“Mali baštovani” sade začinsko bilje /VIDEO/

U sklopu projekta “Mali baštovan” koji se implementira dvije godine u našem gradu, danas su mališani u dvorištu  Dnevnog centra za djecu u riziku sproveli akciju sadnje začinskog bilja. Cilj je kako kažu, motivisati djecu da što više vremena provode u prirodi.

Danas djeca sve više vremena provode koristeći mobilne telefone i društvene mreže, ekranizacija je problem broj jedan modernog doba. Mnogi mališani koji sa roditeljima žive u urbanim gradskim područijima , možda nikada nisu zaprljali svoje malene rukice zemljom,i oprobali se da budu mali povrtari. Primjer dobre prakse jesu i djeca korisnici Dnevnog centra, koji u dvorištu imaju dugo baštu koju redovno okopavaju sređuju, a plodove njihovog roda kasnije degustiraju.

Projekat “Mali baštovani ” već dvije godine prisutan je na područiju našeg grada, a prisutan je i u Banja Luci kao i u Istočnom Sarajevu, a podržan je od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Učenje kroz igru, kaže Drinićeva, osnovni je postulat kojim se služimo, iako dolazak nije obavezan , trudimo se da svaki dan djeca u bašti provedu sa osmjehom na licu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *