Mitrović: Želimo da imamo ono što je Srpskoj garantovano

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je danas da je važno da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske bude u zaštiti građana Srpske i svih onih vrijednosti koje su zagarantovane Dejtonskim sporazumom.

“Ne želimo nikoga da kudimo, ni na čiju štetu nešto da pravimo, ali ono što nam je garantovano želimo da imamo”, istakao je Mitrović.

On je na obilježavanju Krsne slave Svetog arhangela Mihaila u Policijskoj upravi Bijeljina ocijenio da građani Srpske imaju povjerenja u MUP.

Lomljenje slavskog kolača u Eparhijskom kulturnom centru obavio je Njegovo preosveštenstvo vladika Fotije koji je u besjedi istakao da je Sveti arhangel Mihailo zaštitnik nebeske vojske i odbrane u svakom smislu.

“Dobro je da se držimo tradicije i da pokazujemo jedinstvo svoga naroda”, rekao je vladika.

On je za policijsku profesiju naveo da je zahtjevna i nazvao je hristoljubivom, jer čini dobro narodu i štiti ga.

“Takva služba doprinosi opštem dobru, pobjedi dobra nad zlom u društvu, izvodi ljude na put dobra, a pogotovo utiče na omladinu i pokazuje im put vrline kojim treba ići”, poručio je vladika Fotije.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić rekao je da MUP obilježava 31 godinu postojanja i da je u tom periodu prošao kroz brojne teške izazove u ratnom periodu učestvujući u stvaranju Republike Srpske, a u poslijeratnom periodu radeći na njenom očuvanju.

Terzić je ukazao i na borbu političkim sredstvima protiv prenosa nadležnosti MUP-a na nivo BiH.

“Svjesni smo činjenice da će najveći doprinos očuvanju bezbjednosti naših građana i njihove imovine dati upravo MUP kakav danas imamo”, rekao je on.

Prema riječima Terzića, sveta je obaveza današnjih i budućih generacija da neprestano rade na očuvanju i jačanju Republike Srpske i jačanju i zaštiti njenih institucija.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *