Egić: U dececembru povećanje od pet odsto

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je da će u decembru biti još jedno povećanje od pet odsto za boračke kategorije čime će biti sproveden dogovor o povećanju osnovice za obračun boračkih primanja koji je Vlada Srpske potpisala sa Boračkom organizacijom Republike Srpske /BORS/.

Govoreći o odluci Vlade Srpske o povećanju osnovice za obračun boračkih primanja, Egić je naveo da to predstavlja nastavak izvršavanja obaveza iz Memoranduma sa BORS-om.

“Jedna od tačaka u tom sporazumu je i podizanje osnovica za isplatu ličnih, porodičnih invalidnina i invalidnina za civilne žrtve rata. Trebali smo, a to smo i uradili, da u novembru povećamo osnovicu za pet odsto, što to se već isplaćuje, a u decembru biće još jedno povećanje od pet odsto. Na taj način ćemo da ispoštujemo dogovor”, istakao je Egić.

On je rekao da će do kraja novembra i u decembru početi isplata nepovratnih novčanih sredstava od 8.000 KM stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida prema uredbi iz 2019. godine.

“U prvom mahu ćemo da isplatimo u onim opštinama u kojima su ti spiskovi završeni, a ujedno apelujem i na one opštine i gradove koji to nisu uradili da u što kraćem periodu to završe kako bi mogli da krenemo sa isplatom i u tim opštinama”, naveo je Egić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *