Ministru Lučiću određen kućni pritvor, Tužilaštvo će se žaliti

Sud BiH danas je odredio kućni pritvor za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloša Lučića, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Sudija za prethodni postupak je u ovom predmetu, povodom prijedloga Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora Lučiću, donio rješenje kojim se utvrđuje da se svrha objezbjeđenja prisustva osumnjičenog radi uspješnog vođenja krivičnog postupka može ostvariti i najstrožom mjerom zabrane, saopšteno je iz Suda BiH.

U saopštenju se navodi da se određene mjere odnose na zabranu napuštanja mjesta boravišta na adresi, što praktično znači kućni pritvor, zabranu sastajanja i kontaktiranja na bilo koji način sa drugim osumnjičenim u ovom krivičnom postupku, kao i kontaktiranje na bilo koji način sa svjedocima Tužilaštva BiH u ovom krivičnom predmetu.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba ili do nove odluke Suda, a kontrola opravdanosti trajanja mjera vršiće se svaka dva mjeseca, preciziraju iz Suda BiH.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba vanpretresnom vijeću Suda.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da će do kraja dana uputiti žalbu na odluku suda i neodređivanje pritvora Lučiću.

“Žalbu ćemo uputitu jer se puštanjem u kućni pritvor već nanijela šteta interesima istrage”, odgovorili su iz Tužilaštva BiH na ovu odluku Suda BiH.

Lučić je osumnjičen za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, te za krivično djelo pronevjera u službi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *