Izgradnja radionica u Tehničkoj školi i novog Vatrogasnog doma teče po planu

Dva značajna projekta koji se finansiraju iz gradskog budžeta – izgradnja radionica za praktičnu nastavu u okviru Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ i izgradnja novog Vatrogasnog doma tokom 2022. godine realizovani su planiranom dinamikom i u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima.

U objektu u Račanskoj ulici, pored glavnog objekta Tehničke škole, u kojem će biti radionice za praktičnu nastavu u toku su elektro i vodo-instalaterski, odnosno, kanalizacioni radovi bruto vrijednosti 220.000 konvertibilnih maraka, što sa ranije uloženih 1,2 miliona KM budžetskih sredstava, iznosi ukupno 1.420.000 KM uloženih u izgradnju ovog objekta. U planu je da radovi budu nastavljeni i naredne godine, nakon čega će uslijediti i opremanje radionica. Procjenjuje se da će ukupna vrijednost projekta iznositi oko dva miliona KM.

Nakon završetka radova, budući mašinci, saobraćajni tehničari, drvoprerađivači i elektro-tehničari imaće savrmeno opremljen prostor za sticanje praktičnih znanja i vještina, čime će biti prevaziđen današnji problem odvijanja dijela praktične nastave u objektu udaljenom od glavnog objekta škole.

Na objektu novog Vatrogasnog doma na obodu urbanog područja Bijeljine završena je druga faza radova, odnosno, ozidano je prizemlje dijela objekta. Bruto vrijednost radova u ovoj fazi iznosila je 470.000 KM, a za sljedeću godinu nacrtom gradskog budžeta predviđeno je izdvajanje 700.000 KM za nastavak izgradnje doma.

Bijeljinska Vatrogasna jedinica će realizacijom ovog projekta dobiti ne samo bolje uslove za smještaj, nego će i unaprijediti uslove za intervencije. Lokacija u blizini zaobilaznice oko urbanog područja Bijeljine izabrana je s namjerom da se skrati vrijeme dolaska ekipa do mjesta požara, odnosno, da se mehanizacija i ljudstvo izmjeste iz objekta u centru grada, sa neodgovarajućim prilazom u Majevičku ulicu, u kojoj su, pored toga, česte i saobraćajne gužve.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *