Minić: U narednih 10-15 dana Pravilnik o kapitalnim ulaganjima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić najavio je danas da bi Pravilnik o podsticajima u poljoprivredi, odnosno kapitalnim ulaganjima, trebalo da bude završen u narednih 10 do 15 dana, ali da će prije toga biti održan još jedan sastanak sa poljoprivrednicima.

“Mnogo veći agrarni budžet nam dozvoljava da udovoljimo i drugim zahtjevima i da uvedemo nove mjere. Kompletiranje javnog poziva za kapitalna ulaganja, odnosno Pravilnika, trebalo bi da bude završeno u narednih 10-15 dana, i biće objavljen uz glavni Pravilnik koji je ranije završen”, izjavio je Minić novinarima u Banjaluci.

Minić je istakao da je u neprestanom kontaktu, ne samo sa poljoprivrednicima iz Semberije, već iz cijele Republike Srpske, s ciljem da se udovolji potrebama i željama poljoprivrednih proizvođača.

O navedenoj temi sa poljoprivrednicima je prošle sedmice u Bijeljini razgovarao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Tada je prezentovan nacrt Pravilnika o podsticajima u poljoprivredi za 2023. godinu i agrarnog budžeta koji u ovoj godini iznosi 180 miliona KM.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je ulaganja Vlade od dodatna dva miliona KM u ruralni razvoj Semberije i nastavak sistemskih mjera da se obezbijedi domaća proizvodnja hrane.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *