Maksimović: Visok procenat pozitivnih lica u odnosu na testirana /VIDEO/

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je 578 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nije bilo smrtnih slučajeva. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 300, a respiratoru je 31 osoba. Kada je riječ o regionu, struka u Srbiji zagovara uvođenje kovid propusnica. Slovenija je uvela obavezno samotestiranje učenika jednom sedmično, dok se Crna Gora ponovo našla na crvenoj listi za putovanja.

U Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 500 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 167 osoba. Prema mjestu prebivališta, 33 osobe su iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine. Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj.

Direktor bijeljinske Bolnice Zlatko Maksimović  rekao je da je trenutna epidemiološka situacija nestabilna sa tendencijom pogoršanja, da pacijenti imaju tešku kliničku sliku, te da je izuzetno  visok procenat pozitivnih slučajeva.

Za kolektivni imunitet traba bar još milion vakcinisanih, izjavio je za RTS, dr Zoran Bekić, koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu. Ističe da je kovid propusnica prva stvar koju treba uvesti u Srbiji.

Učenicima osnovnih i srednjih škola u Sloveniji u srijedu počinje školska godina, a od ponedjeljka će u apotekama moći dobiti komplete brzih antigenskih testova za koronavirus koje će sami koristiti. Takvo samotestiranje biće obavezno za učenike tri završna razreda srednjih škola i studente. Mjesečno će moći dobiti pet besplatnih testova.

U Hrvatskoj, današnje brojke od 595 novozaraženih govore da epidemija ne posustaje, te da postoji trend porasta u odnosu na prošlu sedmicu od 28%.

U Crnoj Gori, u posljednja 24 sata, registrovana su 764 nova slučaja infekcije, što je najviše zaraženih na dnevnom nivou od septembra prošle godine. Nakon što je Velika Britanija zbog naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom Crnu Goru stavila na crvenu listu za putovanja, isto bi mogla učiniti uskoro Evropska unija, prenose danas mediji u Podgorici.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *