Lukić i Brkovićeva izabrani za sudije Ustavnog suda Srpske /VIDEO/

U Banjaluci je počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske a pred poslanicima se našao dnevni red sa 27 tačaka. Narodna Skupština je danas za sudije Ustavnog suda izabrala Radomira Lukića i Svjetlanu Brković. Poslanici bi trebalo da razmatraju i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Srpske.

Pred narodnim poslanicima i nacrt zakona koji će omogućiti vraćanje klevete i uvrede u Krivični zakonik RS. Predstavnici Kluba BH novinara iz Banjaluke okupili su se ispred Narodne skupštine, zatraživši povlačenje Nacrta izmjena i dopuna Krivičnog zakonika sa dnevnog reda .

Iz vladajućeg bloka pozivali su na raspravu o izmjenama ovog zakona, kako bi se došlo do prijedloga najboljeg zakonskog rješenja.Nakon razmatranja Nacrta, najavljena je široka javna rasprava o ovom pitanju, koja će trajati najmanje 60 dana. Pred poslanicima se danas našao prijedlog odluke o izboru sudija Ustavnog suda Srpske.

A redovnu skupštinsku sjednicu otvorila su danas poslanička pitanja upućena resornim ministrima. Republici Srpskoj 28. juna ove godine na naplatu dolazi 330 miliona maraka duga po osnovu emisije obveznica na Bečkoj berzi 2018. godine. Garant za isplatu tog zaduženja je budžet, odnosno Vlada RS, pa je poslanik PDP Igor Crnadak resornu ministarku upitao kako će obezbijediti novac.

Govorilo se i o poljoprivredi u skupštinskoj sali i moglo se čuti da se očekuje veći obim proljetne sjetve.

Na početku redovne sjednice novoimenovani poslanici Tomica Stojanović iz SDS-a i Zoran Kokanović iz SP-a položili su svečanu zakletvu. Skupština će zasijedati sve do četvrtka kada je i dan za glasanje ukoliko do tada budu razmotrene sve tačke koje su na dnevnom redu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *