Novo sanitetsko vozilo potpuno opremljeno za hitne slučajeve

Dom zdravlja Ugljevik dobio je od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske novo sanitetsko vozilo vrijedno 132.000 KM, koje je potpuno opremljeno za hitne slučajeve, izjavila je direktor ove zdravstvene ustanove Cvjetana Dragonjić.

Dragonjićeva je zahvalila resornom ministru Alenu Šeraniću za podršku.

“Uspjeli smo da uspostavimo odličnu saradnju sa lokalnom upravom i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i smatram da svi domovi zdravlja, za dobrobit građana i pacijenata, moraju imati saradnju sa opštinom kao osnivačem, sa nadležnim ministarstvom i Fondom zdravstvenog osiguranja”, izjavila novinarima Dragonjićeva.

Dragonjićeva je u 2021. godini imenovana za direktora Doma zdravlja Ugljevik i za to vrijeme ova zdravstvena ustanova bilježi pozitivno poslovanje.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja u ugljevičkom Domu zdravlja Dušan Ilić rekao je da će donacija sanitetskog vozila mnogo značiti građanima, ali i zaposlenima u zdravstvenoj ustanovi, jer će olakšati transport i zbrinjavanje pacijenata.

Šef voznog parka u Domu zdravlja Vladan Lazić izjavio je da ova zdravstvena ustanova ima pet sanitetskih vozila i pet zaposlenih vozača, a mjesečno pređu do 15.000 kilometara zbrinjavajući pacijente do Bijeljine, Banjaluke i Beograda.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić u petak, 10. marta, u Banjaluci su uručili ključeve savremeno opremljenih sanitetskih vozila rukovodiocima 10 zdravstvenih ustanova u Srpskoj.

Vlada Republike Srpske je radi unapređenja kapaciteta zdravstvenog sistema i kvaliteta usluga zdravstvene zaštite nabavila 10 savremeno opremljenih sanitetskih vozila ukupne vrijednosti 1,32 miliona KM.

Sanitetska vozila nabavljena su u okviru Hitnog projekta kovid 19 i u skladu sa propisima za nabavke Svjetske banke, koji se finansira kreditnim sredstvima ove banke.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *