Lončar: Srbija već dala 3.129.491 dozu; Plenković: Vakcine više nisu problem /VIDEO/

U BIH danas 81 smrtni slučaj i  1256 novooboljelih. U protekla 24 sata u Bijeljini su registrovana 34 nova slučaja pozitivnih na virus korona. Isti broj hospitalizovanih održava se već 10 dana”, kažu u bijeljinskoj Bolnici. Policijski čas u Federaciji BiH ostaje i dalje na snazi kako bi se spriječilo širenje virusa korona, odluka je federalne Vlade.

U  FBiH  danas 857 zaraženih i 55 osoba je premiinulo. Republika Srpska danas broji 355 novooboljelih i 21 smrtni slučaj. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi Prema mjestu prebivališta najviše novozaraženih bilježi  Banjaluka – 70 osoba , 34 su  iz Bijeljine.

Na liječenju u bijeljinskim  Kovid bolnicama je 72 bolesnika, od kojih je 19 na respiratoru, a 42 na kiseničnoj terapiji. U protekla 24 sata bilo je osam (8) prijema. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba, rečeno je da već nekoliko dana nema značajnijih promjena u Kovid bolnicama: ”Nema ni poboljšanja, ali ni pogoršanja. Isti broj hospitalizovanih održava se već 10 dana”, ocijenjeno je jutros na sastanku.

Epidemijska situacija u Srbiji je  stabilnija, ali ljekari i dalje  apeluju na oprez i poštovanje mjera. Da bi se  broj  zaraženih smanjio moramo da nastavimo sa vakcinacijom i sa pridržavanjem mjera, rekao je za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Naveo je da je stav struke da i trudnice treba da se vakcinišu, jer je, kako je rekao, utvrđeno da mutacije virusa mogu da utiču na potomstvo.

Premijer Hrvatske  Andrej Plenković izjavio je  da je država osigurala dovoljno  vakcina za sve koji se žele da se vakcinišu . Poručio je kako treba krenuti s masovnijim cijepljenjem, a građane pozvao da se jave svojim  porodičnim ljekarima i prijave na platformu ‘Cijepi se’.

U Crnoj Gori je do 19. aprila prijavljeno gotovo 250 sumnji na neželjena dejstva nakon vakcinacije pacijenata, podaci su Instituta za Ijekove i medicinska sredstva (ClnMED). Iz ove ustanove je saopšteno da je uglavnom riječ o očekivanim nuspojavama, koje su, kako su istakli, najviše zabilježene kod ruske Sputnjik V vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *