Lončar: Ozbiljno krivično delo preporučivati ivermektin /VIDEO/

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 1.253 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od posljedica Covid-19 preminule su 24 osobe. U regionu je sve više djece oboljelo od kovida 19. Beba stara samo 23 dana preminula je u subotu na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Potvrđeno je da je beba bila zaražena korona virusom, ali i da to nije bio razlog smrti.

U Srpskoj 8 preminulih i 382 novoozaraženih korona virusom. U Bijeljini je prijavljenio 46 novih slučajeva covida-19. Stanje u kovid bolnicam i dalje je ozbiljno. Najmlađi pacijent ima 20 godina i već nekoliko dana se nalazi na kiseoničkoj podršci. S obzirom da je epidemiološka situacija na području Bijeljine i dalje nepovoljna, Gradski štab apeluje na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona, a Gradska uprava će, u skladu sa mogućnostima, pomoći školama u obezbjeđenju zaštitnih i dezinfekcionih sredstava.

U Federaciji je u posljednja 24 sata preminulo 15 pacijenata, a regsitrovano je 822 nova slučaja zaraze. U nekim kantonima ovog entiteta zabilježen je izuzetno povećan broj slučajeva akutnih respiratornih bolesti i viroza.

Epidemijska situacija u Srbiji izuzetno je teška. Raste broj pacijenata na respiratoru. Sve više djece je oboljelo od kovida 19. Beba stara šest mjeseci, koja je dvije nedjelje bila na respiratoru u Institutu za majku i dete, skinuta je danas sa respiratora. Na respiratoru se još uvijek nalaze djevojčica od 16 godina i dječak od 17 godina. Na mehaničkoj ventilaciji su još dvije bebe.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za RTS da na sjednici Kriznog štaba u petak neće podržati prijedlog da se radno vrijeme ograniči do 17 časova.

Istovremeno zdravstvo potresa afera i smjene ljekara zbog lijeka Ivermektin. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar oglasio se povodom zdravstvenih savjeta koji se dijele u grupi na Vajberu, a u kojima se pominje ovaj lijek za životinje.  Država će u narednim danima reagovati.

Četrdeset jedna osoba preminula je u Hrvatskoj, a potvrđeno je više od 4.500 novih slučajeva zaraze. U Sloveniji najveći broj oboljelih u jednom danu od početka pandemije, više od 3.400. Kako prenosi Televizija Slovenija, uprkos rekordnom broju novooboljelih za sada nadležni neće uvesti 10-dnevno zatvranje zemlje što je bio prijedlog stručnog štaba za covid-19. Broj slučajeva korona virusa u Evropi je porastao petu nedelju zaredom, što je čini jedinim regionom u svetu u kojem zaražavanje kovidom-19 i dalje raste, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.