Lazarević: Značajni podsticaji poljoprivrednicima

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Zlatan Lazarević rekao je da je Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” uspjela da u rebalans budžeta uvrsti dodatnih 90.000 KM za podsticaje u poljoprivredi što smatra značajnim zbog sušne godine.

Lazarević je ukazao da u Statutu Agrarnog fonda i osnivačkim aktima ne postoji podsticaj koji ima par ekselans položaj, kao što je Gradska uprava predložila da 90.000 KM ide samo za podsticaj za pšenicu.

“Kako bi zadovoljili i taj dio i isplatili podsticaj za pšenicu bilo je potrebno samo još 90.000 KM i Koalicija `Dogovor za Bijeljinu` uložila je amandman. Sa ovih 180.000 KM ukupno budžet će sa 1.400.000 KM biti uvećan na 1.580.000 KM, čime bi svi članovi podsticaja bili isplaćeni u punom iznosu””, rekao je Lazarević i dodao nema uvećanja koja se odnose na lična primanja.

On je izrazio nezadovoljstvo načinom funkcionisanja grada kada je riječ o tome da je gradonačelnik na jednoj strani, a skupštinska većina na drugoj, a najveća zamjerka se odnosi na to što je o nekim pitanjima trebalo da se priča ranije i budžet “upakuje” tako da svi građani budu zadovoljni.

Lazarević je napomenuo da je posebno osjetljiv na zloupotrebu socijalnih kategorija – ratnih vojnih invalida, ljudi oboljelih od teških bolesti.

“Smatram da bi svaki odbornik koji je iole čovjek bio za to da se tim ljudima pomogne”, rekao je Lazarević novinarima u pauzi skupštinskog zasjedanja.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović smatra da se amandmanima Koalicije “udara na primanja socijalno ugroženih kategorija i njihovog stambenog zbrinjavanja”.

Odbornik PDP-a Slaviša Marković nazvao je amandmane Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” politikantskim.

Skupština grada Bijeljina usvojila je prethodno rebalans budžeta u iznosu od 61.634.318 KM.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *