Lazarević: Gradonačelnik blokira dva miliona KM za ruralni razvoj /VIDEO/

Iz Kompenzacionog fonda Vlade Srpske uplaćeno je novih dva miliona KM za nastavak ruralnog razvoja Semberije, ali ova sredstva ne mogu biti operativna dok gradonačelnik ne dostavi materijale Stručnoj službi Skupštine grada Bijeljina za održavanje redovne sjednice i dok odluka o korištenju ovih sredstava ne bude usvojena. Pozivam ga da to učini već u ponedjeljak jer će rupe na putevima i pregorjele sijalice ulične rasvjete veoma brzo postati gorući problem naših sela – izjavio je danas na kopnferenciji za medije Zlatan Lazarević, direktor Agrarnog fonda.

Na sjednici Nadzornog odbora Agrarnog fonda 24. februara usvojena je odluka o korištenju 2 miliona maraka sredstava Kompenzacionog fonda kojom se Skupštini grada predlaže da se 1,9 miliona KM iskoristi za asfaltiranje makadamskih puteva i 100.000 KM za izgradnju novih sijaličnih mjesta za javnu rasvjetu. Za raspisivanje tendera i implementaciju sredstava potrebno je da Skupština grada usvoji ovaj prijedlog. Međutim, održavanje sjednica Skupštine grada u potpunoj je blokadi, kaže Zlatan Lazarević.

Vlada Srpske je u osam mjeseci dva puta doznačila sredstva Agrarnom fondu za ruralni razvoj Semberije i time pokazala da institucije Srpske imaju jasan cilj da razvijaju Semberiju, rekao je predsjednik Komisije za poljoprivredu i selo Skupštine Grada Boban Jovičević.  Dodaje da je povećanjem republičkog agrarnog budžeta na 180 miliona maraka u ovoj godini, jasno poručeno i da se radi sistemski na razvoju poljoprivrede i sela širom Srpske.

Nesaradnja Gradske uprave Bijeljina sa institucijama Srpske pogubna je za ovu lokalnu zajednicu, kaže Zlatan Lazarević.

U prvom krugu ruralnog razvoja Semberije koji je sproveo Agrarni fond, za pet mjeseci asfaltirano je 58 puteva u dužini od 18 kilometara i postavljeno 410 savremenih sijaličnih mjesta sa LED sijalicama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *