Građani: Nedomaćinsko i neodgovorno ponašanje Gradske uprave /VIDEO/

Stanovnici Mjesne zajednice “Veljko Lukić” u Bijeljini izjavili su danas novinarima da su ogorčeni nedomaćinskim i neodgovornim ponašanjem gradonačelnika Ljubiše Petrovića i Gradske uprave koji su, ignorisanjem zahtjeva građana prilikom rekonstrukcije Ulice Stefana Dečanskog, stvorili ogroman broj problema i izazvali zatvaranje privrednih objekata.

“Nije grad ničija prćija, mi smo Bijeljinu branili kada je trebalo i gradom i mi treba da upravljamo, da donosimo odluke i da se uvaže naši savjeti”, rekao je u ime mještana Radoslav Sekulić, jedan od stanovnika dijela ulice čija rekonstrukcija je u toku.

Sekulić ističe da druga mjesna zajednica po brojnosti na području Bijeljine ne želi više da “trpi teror i katastrofu” za koju optužuju lokalnu vlast.

“Ova ulica je ranije bila pristupačnija i mnoge firme su ostvarile profite, a time i grad, kada su se u budžet slivali milioni od poreza i doprinosa onda smo im bili dobri. Sada se zbog nepristupačnosti novih prilaza lokalima mnoge firme zatvaraju. Mislim da ovakvim rješenjima počinjemo da ličimo na veliku neuređenu mahalu”, rekao je Sekulić.

Učestali prekidi u snabdijevanju vodom, kvarovi podzemnih instalacija, nepristupačni prilazi u dvorišta, suženje kolovoza, umanjen broj parking mjesta, zajedno sa kašnjenjem radova koji su se trebali završiti krajem prošle godine, samo su neki od uzroka opšteg nezadovoljstva i najave blokade nastavka radova na takozvanom koridoru.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice “Veljko Lukić” Saša Tomić kaže da trpi velike pritiske građana da nešto učini, ali i ogromnu opstrukciju i nerazumijevanje Gradske uprave koja odbija saradnju.

“Nikada nam nije predočen plan rekonstrukcije, nismo mogli dati prijedloge tako da sada imamo sužene pristupe lokalima, visoke trotoare, ulica je sužena za pola metra iako je trebala biti šira. Tražili smo postavljanje fiksnog radara, ali su postavljeni ležeći policajci koji oštećuju vozila”, naveo je Tomić.

Mještanin Predrag Vujić ističe da je novac za ovaj projekat dala Vlada Republike Srpske, a ne lokalna uprava, a da ga sadašnji gradonačelnik samo troši na pogrešan način.

Rok za rekontrukciju ulice Stefana Dečanskog za koju je Vlada Republike Srpske obezbijedila 750.000 KM bio je 31. decembar 2022. godine, ali je Petrović nedavno izjavio kako je novi rok 31. mart.

Građani su danas podsjetili na Petrovićevu izjavu iz maja 2018. godine, kada je kao predsjednik Gradskog odbora Pokreta uspješna Srpska gradnju kanalizacije u Bijeljini nazvao “zidanjem Skadra na Bojani” i upitali gradonačelnika da li je ovo sada njegov Skadar.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *