Lavrov: Zahvalnost zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov zahvalio je danas srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za neuvođenje sankcija Rusiji, istakavši da zna da i u BiH ima mnogo onih koji žele da se uruši prijateljstvo Republike Srpske i Rusije.

“Nadao sam se našem susretu u Beogradu, ali znate zašto, nažalost, do toga nije došlo”, naglasio je Lavrov na sastanku sa Dodikom u Sankt Peterburgu, prenosi RTRS.

Lavrov je rekao da Rusija zna sada ko su joj prijatelji, javio je ATV.

“Vi čuvate Dejtonski mirovni sporazum”, poručio je Lavrov.

Dodik se saglasio s Lavrovom o ovom pitanju, dodajući da je Zapad taj koji je srušio Dejtonski sporazum.

“Slažem se sa Vašom ocjenom u vezi sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. Zapad je srušio Dejton. Činjenica da se trude da za visokog predstavnika stave nelegitimnim osobu, dovoljno govori. On je karikatura”, rekao je Dodik.

Dodik je dodao da Srpska mora da se bori za slovo Dejtonskog sporazuma.

“Osnovni proces je da li se mi pridružujemo sankcijama Rusiji. Vi znate da mi to ne dopuštamo, drugi u BiH to žele, ali formalno-pravno BiH nije uvela sankcije”, naglasio je Dodik.

On je zahvalio Rusiji za cijene gasa, koje nisu rasle, ni za Republiku Srpsku, ali ni za Federaciju BiH, koja je najveći potrošač gasa u BiH.

SUKOB U UKRAJINI – GLOBALNI SPOR MOSKVE I ZAPADA

Sukob u Ukrajini je prije globalni spor Rusije i Zapada, nego Moskve i Kijeva, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je tokom obraćanja na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao da Rusija “ne može da slegne ramenima” na činjenicu da bi smrtonosno oružje moglo biti razmješteno tako da može da pogodi mete na njenoj teritoriji za dva minuta “kao sredstvo pritiska” zbog prirodnih izvora u Sibiru, javio je TASS.

“Stoga, oružani sukob nije između Rusije i Ukrajine, to je spor globalnih sila”, istakao je Dodik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *