Kusturić: Spasen život – najveća nagrada /VIDEO/

Piloti Helikopterskog servisa Republike Srpske imali su prošle godine 72 uspješne medicinske evakuacije i više od 780 letova za potrebe gašenja požara i svaka intervencija je izazov za sebe, jer nosi velike rizike, ali svaki spasen život i sačuvana bezbjednost gradjana – neprocjenjiva je nagrada, izjavio je direktor ovog servisa Boban Kusturić.

Zahvaljujući dobroj saradnji i podršci vlasti Republike Srpske, imamo dovoljan budžet da sve medicinske evakuacije budu besplatne za naše građane i da to ni na koji način nije privilegija ljudi koji su boljeg imovinskog statusa”,naglašava direktor Helikopterskog servisa.

Opravdanost ideje o osnivanju Helikopterskog servisa Srpske 15 godina kasnije potvrđuje činjenica da je Republika Srpska u ovoj oblasti ispred nekih daleko razvijenijih zemalja, kaže Boban Kusturić.

On je napomenuo i da je rad servisa transparentan, pristupačan svima, te da medicinske evakuacije iniciraju isključivo ljekari iz zdravstvenih ustanova Srpske na osnovu medicinske dokumentacije pacijenta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *