“Mjesec dana ženskog romskog aktivizma” /VIDEO/

Kampanju “Mjesec dana ženskog romskog aktivizma” članice Udruženja “Siguran korak” započele su u našem gradu uličnom akcijom kojom su ukazale na potrebu veće institucionalne podrške uključivanju žena Romkinja u društveni i javni život grada.

Žene Romkinje su višestruko diskriminisane kako u porodici, tako i u društvu, kažu u kancelariji za romska pitanja Udruženja “Siguran korak”. Ističu da se posljednjih godina u našem gradu više žena Romkinja uključuje u društveni aktivizam, međutim statistika je poražavajuća kada je riječ o njihovom učešću u javnom i političkom životu zajednice.

Udruženje “Siguran korak” kroz organizaciju kreativnih radionica nastoji ženama Romkinjama obezbijediti bolju integraciju u društvu.

Ključ za rješavanje brojnih problema poput ugovorenih brakova i diskriminacije djevojčica i žena Romkinja je poručuju u edukaciji i obrazovanju.

S ciljem da ukažu na potrebu veće institucionalne podrške uključivanju žena Romkinja u društveni i javni život grada, Udruženje “Siguran korak” organizovalo je danas uličnu akciju podjele cvijeća i poklona koje su žene Romkinje pripremale tokom održavanja niza kreativnih radionica.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *