Ković: Najstrašniji Inckov skandal, potrebna solidarnost Srbije sa Srpskom /VIDEO/

Istoričar Miloš Ković ukazao je na potrebu donošenja rezolucije koja zabranjuje poricanje genocida nad srpskim narodom, te da će peticija koju je pokrenuo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik da se odbaci odluka Valentina Incka o nametanju “zabrane negiranja genocida” imati efekta.

Ković, koji je profesor na Filozofskom fakutletu Univerziteta u Beogradu, smatra da je poslije odluke odlazećeg visokog predstavnika o “zabrani negiranja genocida” ključna potpuna solidarnost Srbije sa Republikom Srpskom.

Ković je u intervjuu za Srnu ocijenio da je cilj tog Inckovog posljednjeg napada na Srbe u stvari da se konačno žrtve proglase zločincima, a da se zločinci proglase žrtvama.

On je rekao da Incko pokušava da uvede delikt mišljenja i da zabrani slobodu misli i govora, slobodu istraživanja za stručnjake, što je najstrašniji skandal.

“Mi bi to i razumeli da je reč o pojavama kao što je Holokaust, ali to da proglašava zabranu i traganje za istinom kada je u pitanju Srebrenica, to je zaista najstrašniji skandal”, rekao je Ković u intervjuu za Srnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *