Održan Etno-sajam u Dvorovima /VIDEO/

Proteklog vikenda u Dvorovima kod Bijeljine održan je prvi Etno sajam organizaciji Udruženja žena “Beli anđeo”. Sajam je okupio brojne izlagače iz Srpske , Federacije BiH i Srbije.

Prvi “Etno sajam” u organizaciji Udruženja žena “Beli anđeo” okupio je veliki broj zainteresovanih izlagača i učesnika. Cilj je da se sačuva kulturno nasljeđe i prenese na mlađe generacije.

Ideja za ovakvu maniufestaciju kažu organizatori postoji već duži vremenski period , ali sada su se stekli uslovi za organizaciju.

Na Etno sajmu  učestvovala su i brojna udruženja žena iz Federacije BiH i Srbije sa kojima postoji višegodišnja saradnja. Prisutni su mogli da pogledaju dio njihove tradicije i jela .

Na  sajmu su učestvovale i članice Mreže aktivnog starenja iz Tuzle.

Etno sajam posjetili su i zvaničnici Grada Bijeljina.

Podrška je stigla i sa republičkog nivoa.

Manifestacija je završena dodjelom pehara i priznanja najboljim udruženjima, a sajam je zatvorio Zlatko Maksimović. Prvo mjesto u kategoriji pripreme sitnih kolača pripalo je  Udruženju invalida rada iz Obrenovca, za najljepši vez nagrada je pripala Udruženju  žena Jamena , za domaću zimnicu  ženama iz Crne Bare , za najljepšu nošnju Stefanu Vuliću iz Bijeljine, za najstariji ekponat ženama iz Udruženja “Rudar ” iz Ugljevika , za najbogatiju trpezu  ženama iz Laćarka .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *