Košarac: Republika Srpska mora biti i biće vidljiva na putu ka EU /VIDEO/

Republika Srpska dosljedno sprovodi Dejtonski sporazum, podržava kandidatski status BiH za pristupanje EU, ali institucije Srpske  moraju biti i biće vidljive na evropskom putu, bez uslovljavanja, prijetnji i pokušaja centralizacije institucija na nivou BiH, istakao je Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac za Srnu.

BiH treba da temelji političko kretanje, prije svega, u skladu sa slovom Dejtonskog mirovnog sporazuma, posebno sa Aneksom četiri koji je jasno determinisao ulogu svih aktera u političkim procesima u BiH, kaze Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Prema njegovim riječima, ne samo nekim strancima nego je i stranci demokratske akcije smetlaa politika Srpske na nivou BiH, a u određenim vremenskim intervalima na njihovoj strani bio je i dio srpske opozicije.

OHR treba konačno da bude zatvoren, pogotovo sada kada BiH ima kandidatski status za pristupanje EU.On kaze i da Šmit kao stranac koji dolazi iz Njemačke sve više postaje faktor nestabilnosti u BiH i zbog toga ga i treba ignorisati i nije bitan.

Kristijana Šmita nije legalno izabran za tzv. visokog predstavnika u BiH,jer proces imenovanja nije prosao neophodne procedure, naglasio je Kosarac.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *