Usvojena Inicijativa za opoziv gradonačelnika – Referendum 19. marta /VIDEO/

Danas je održana 19. sjednica Skupštine Grada Bijeljina na kojoj je, nakon kraćeg izlaganja predstavnika svih stranaka koje čine većinsku koaliciju “Dogovor za Bijeljinu”, usvojena najbitnija tačka – Inicijativa za opoziv Gradonačelnika i Prijedlog odluke o pokretanju postupka opoziva.

Pošto skupštinskom zasjedanju nisu prisustvovali predstavnici iz redova opozicionih stranaka, kao ni sam gradonačelnik Ljubiša Petrović, 22 prisutna odbornika glasali su za pokretanje opoziva. Prema dogovoru u Prijedlogu odluke, Referendum, na kome će se građani izjasniti o ovom pitanju, biće sproveden 19. marta 2023. godine.

Tokom zasjedanja šefovi odborničkih klubova u SG iznosili su razloge zbog kojih su podržali odluku o pokretanju opoziva gradonačelnika, naglasivši da je to najviši čin demokratije, na kome će se građani izjasniti da li su zadovoljni postojećim stanjem i radom prvog čovjeka grada.

Današnje skupštinsko zasjedanje bilo je predviđeno sa dosta više tačaka dnevnog reda, umjesto svega 6 o kojima se raspravljalo, jer od strane gradonačelnika i gradske uprave, nisu dostavljene redovne programske tačke o kojima je  trebalo da se odlučuje tokom januarskog i februarskog zasjedanja, rekao je predsjednik SG Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Đurđević je dodao da će on, kada stignu materijali za 20. redovnu sjednicu, ekspresno sazvati Gradski parlament kako bi se nastavilo sa radom i kako građani ne bi trpili za vrijeme procesa opoziva, odnosno da kapitalni projekti ne bi bili usporeni ili obustavljeni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *