Koronavirus u BiH: 47 smrtnih slučajeva, 1633 nove infekcije /VIDEO/

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, izvršeno je testiranje 1005 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 365 osoba u Republici Srpskoj.

Prema mjestu prebivališta 102 osobe su iz Banjaluke, 59 iz Bijeljine, 34 iz Doboja, 23 iz Gradiške, 21 iz Zvornika, 11 iz Modriče, jedna iz Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o devet ženskih i 17 muških osoba od kojih je šest iz Banja Luke, tri iz Pala, po dvije iz Zvornika  i Srpca i po jedna osoba iz Doboja, Teslića, Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Prijedora, Prnjavora, Modriče, Ugljevika, Broda i Šipova.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 3 496 uzoraka, od kojih su 1 172 pozitivna na SARS-CoV-2.S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 1259.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će Vlada Republike Srpske sutra uplatiti Domu zdravlja Banjaluka 150.000 KM za nabavku opreme nepohodne u borbi protiv virusa korona.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović posjetili su danas u banjalučkom naselju Malta lokaciju za testiranje građana u automobilima.

Direktor banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović izjavila je danas da je u Banjaluci trenutno virusom korona inficirano 2.148 građana, a da je od početka epidemije u ovom gradu oboljelo više od 7.100 lica.

Na liječenju u bijeljinskim  Kovid bolnicama  je ukupno 111 bolesnika. Sa teškom kliničkom slikom i dalje je više od dvije trećine oboljelih, a životno ugroženih je oko trideset. Na respiratoru je 13 bolesnika.  Većini oboljelih je neophodna kiseonička terapija. U protekla 24 sata u Bijeljini je virus korona potvrđen kod 59  osoba. Na sastanku Kriznog štaba Bolnice jutros je saopšteno da je povećan broj prijema bolesnika srednje životne dobi sa teškom kliničkom slikom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *