Kon: “Zdravstveni sistem je na ivici opstanka” /VIDEO/

Srbija bilježi eksponencijalni porast broja oboljelih, važno bezrezervno sprovođenje mjera, apeluju stručnjaci i upozoravaju da je zdravstveni sistem na ivici opstanka. U Beogradu će od noćas biti privremeno obustavljen i noćni saobraćaj.

Virus je ušao u porodice, a bolnice se pune. Epidemiolog Predrag Kon upozorava da je u toku pravi rat u zdravstvenom sistemu Srbije.

“Traje jedna strašna bitka za živote iz minuta u minut”, kaže Branislav Tiodorović. Napominje da je 40 odsto pozitivnih u uzrastu između 20 i 40 godina, što je mnogo mladih ljudi.

U Beogradu će od noćas privremeno biti obustavljen noćni saobraćaj, i to od ponoći do 4.00 časa ujutru, u skladu sa novim mjerama u borbi protiv virusa korona.

Sinoć od 21 čas do jutros u 5 na snazi je bila zabrana rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata.

U Beogradu i drugim gradovima na ulicama je noćas bilo policije više nego obično, kao i komunalne policije. Uz strogo poštovanje svih uvedenih mjera u Srbiji očekuju i rezultate.

Prve doze vakcine u Srbiju stižu do kraja godine i biće besplatne.

Predsjednik Vlade Vojvodine Igor Mirović pozitivan je na koronavirus, potvrđeno je RTS-u iz njegovog kabineta. Mirović se nalazi na kućnom liječenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *