Korona u BiH: Još 346 pozitivnih /VIDEO/

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, izvršeno je testiranje 655 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 146 osoba. Najviše zaraženih i danas je u Banjaluci-40.

Na Kovid 19 pozitivno je još 12 osoba iz Prnjavora, 11 iz Višegrada, deset iz Bijeljine, devet iz Sokoca, pet iz Dervente, po četiri osobe su iz Laktaša, Modriče, Pala, Foče i Šamca, po tri su iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Ugljevika i Šipova, po dvije osobe iz Doboja, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Lopara, Mrkonjić Grada, Ribnika i Teslića i po jedna osoba je iz Bratunca, Gradiške, Kneževa, Kozarske Dubice, Nevesinja, Pelagićeva, Petrova, Rudog, Trebinja i Han Pijeska.

Bitku sa Kovidom 19 izgubila su dva pacijenta u Srpskoj, a radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada i muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 248, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 193.

U Federaciji BiH danas 197 novozaraženih, a testirano je 1.126 uzoraka, a potvrđena su i dva smrtna slučaja preminuli su muškarci iz Sarajeva (1955.) i Banovića.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom, Tuzlanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

I dok broj zaraženih konstantno raste bh privreda niže gubitke. Federalna ministarka turizma Edita Đapo zatražila je od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine 20 miliona KM za pomoć hotelijerima i turističkim agencijama.

Od početka pandemije virusa korona, odnosno od 19. marta, na biroima u Republici Srpskoj prijavljeno je oko 9.000 osoba koja su dobila otkaz, rekao je direktor republičkog Zavoda za zapošljavanje Miroslav Vujičić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *