Unaprijeđen sistem zaštite od poplava uz pomoć Fonda solidarnosti

Sistem zaštite od poplava u Republici Srpskoj u velikoj mjeri je unaprijeđen realizacijom mjera na području 20 gradova i opština Srpske uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti, ističu iz Javne ustanove “Vode Srpske”.

Iz “Voda Srpske” naglašavaju da je Fond solidarnosti do danas opravdao svoje postojanje, nakon što je poslije katastrofalnih poplava u Republici Srpskoj 2010. i 2014. godine Vlada Srpske pokrenula mjere hitne sanacije oštećenih vodoprivrednih objekata, koje se finansiraju iz sredstava Fonda solidarnosti.

Upravni odbor Fonda solidarnosti do sada je odobrio 99 mjera na području 20 gradova i opština Republike Srpske za koje je odobreno 24.647.167 KM.

Za Bijeljinu je odobreno 17 mjera, za Banjaluku 15, po sedam za Doboj i Čelinac, po šest za Modriču, Kostajnicu i Prijedor, za Gradišku pet, po četiri za Zvornik, Šamac, Lopare i Laktaše, po tri za Novi Grad i Kozarsku Dubicu, po dvije za Kotor Varoš i Prnjavor, te po jedna za Vukosavlje, Brod, Šekoviće i Miliće, navedeno je na sajtu “Voda Srpske”.

Do sada je završeno 95 mjera, na jednoj je u toku realizacija, jedna nije potpuno završena, jedna još nije započeta zbog neriješenih imovinskih odnosa, a jedna je obustavljena zbog izmijenjenih okolnosti na terenu.

Ukupna vrijednost do sada ugovorenih radova iznosi 22.494.996 KM sa PDV-om, a ukupna vrijednost do sada realizovanih i fakturisanih radova je 20.660.050 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *