Koje adute krije koalicija okupljena oko Ljubiše Petrovića ? /VIDEO/

Ko će formirati skupštinsku većinu u gradskom parlamentu ? Iako se čini da je ova priča završena nakon što je iz SNSD-a u Bijeljini saopšteno da imaju potpisan sporazum sa 23 odbornika , u drugom političkom bloku, kažu da je ova priča preuranjena i da treba sačekati da novi gradonačelnik preuzme funkciju. Koje adute krije koalicija okupjena oko Ljubiše Petrovića ?

Sedam stranaka  okupljenih  oko SNSD-a formiraće skupštinsku većinu u gradskom parlamentu sa 23 odbornička mandata. Svi odbornici su kako saznajemo lično potpisali sporazum i dalje nastavljaju razgovore unutar koalicije.

Iako su stranke okupljene oko SNSD-a potvrdile sporazum o formiranju skupštinske većine , a 23 novoizabrana odbornika stavila potpis na ovaj dokument , u drugom političkom bloku okupljenom oko novog gradonačelnika Ljubiše Petrovića kažu da još uvijek ništa nije završeno i da je ova odluka preuranjena.  

Kažu treba sačekati primopredaju i preuzimanje dužnosti novog gradonačelnika, koji bi trebao prvi da krene u formiranje skupštinske većine i razgovore sa odbornicima.

Govoriti o sazivanju konstitutivne sjednice Skupštine Grada bez novog gradonačelnika je neozbiljno. Nije realno da se ova sjednica održi kako je to najavljeno do kraja decembra mjeseca, kaže Marković i najavljuje ovu sjednicu za sredinu januara mjeseca iduće godine.

Nezvanično , saznajemo Marković se vraća na čelo gradskog parlamenta, ali po osnovu sudske presude kojom je utvrđeno da je nelegalno smijenjen sa mjesta predsjednika Skupštine.

Takođe nezvanično  saznajemo, da potpis na sporazum nije stavio ni Nedeljko Ćorić, koji se odrekao odborničkog mandata pa će sedmi odbornik u gradskoj skupštini iz SNSD-a biti Goran Janjić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *