KK “Budućnost” – Cilj razvoj mladih košarkaša /VIDEO/

Bijeljinska Budućnost prepoznatljiva je u regionu po radu sa mladim košarkašima. Fabrika talenata već godinama odlično parira finansijski jačim klubovima RS, iako je glavni cilj kluba razvijanje mladih igrača. Ove godine se pored brojnih kadrovskih problema sa polovičnim učinkom nalaze na sredini tabele. Ekipa TV Arena je posjetila trening prvog tima.

Trener Budućnosti, Dario Čojić  zadovoljan je uradjenim poslom u dosadašnjem dijelu sezone. Ostvarene su velike pobjede nad Slavijom, Rogaticom I Drinom dok su poraženi u susretima sa Heom iz Bileće, Radnikom I Spartakom.

Čojić dodaje da su rezultati iz 6 odigranih kola realni ali da ipak ostaje žal za utakmicom u Prijedoru protiv Spartaka koja je izgubljena u neizvjesnoj završnici.

Pandemija korona virusa je izazvala velike probleme u organizovanju treninga I u sklapanju sastava za utakmice. Iako su rano krenuli sa pripremama, morali su napraviti pauzu od mjesec dana zbog problema sa Korona virusom na šta su se nadovezale povrede jako bitnih igrača Erkića I Jovanovića.

Neće biti značajnih promjena u sastavu ekipe ni nakon zimske pauze jer je glavni cilj Budućnosti razvijanje mladih košarkaša I neće se promjeniti po cijenu ispadanja iz lige dodaje Čojić.

Čojić ističe da prvo treba obezbijediti opstanak u ligi  I da je prva liga RS. jako izjednačena I da dvije pobjede mogu dijeliti ekipe koje se bore za plej of I one koje se bore za opstanak.

Mladi Filip Stojanović, nedavno je napunio 18 godina a već je u odustvu Nebojše Erkića predvodio svoj tim kao kapiten u gradskom derbiju protiv Radnika. Pun samopouzdanja dočekuje nastavak sezone I kako kaže do zimske pauze  očekuje tri pobjede iz preostala četriri susreta.

Za kraj, Dario Čojić ističe da je njegov san da Budućnost pravi igrače koji će jednog dana izaći na NBA draft. Najbolji primjer dobrog rada sa mladim igračima je Marica Gajić koja je karijeru započela u ovom klubu  a ove godine je proglašena za najbolju sportiskinju BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *