“Jahorina ekonomski forum 2022”; Dodik: Politika Centralne banke BiH konzervativna i katastrofalna /VIDEO/

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona na Jahorini su se ponovo su se okupili privrednici, ekonomski stručnjaci i zvaničnici Republike Srpske i BiH. U fokusu Foruma globalni ekonomski izazovi.

U BiH sve je politika, pa i inicijativa “Otvoreni Balkan”, kaže Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Ističe  da Bosna i Hercegovina nije dobar ambijent za ekonomiju. Kaže da Republika Srpska i njene ključne institucije nisu zadovoljne monetarnom politikom koju na nivou BiH vodi Centralna banka, mimo saglasnosti i odluka sva tri člana Predsjedništva BiH.

Obraćajući se prisutnima Milorad Dodik je rekao da su u ovom vremenu mnoge ekonomije prepuštene same sebi, a da se Republika Srpska trudi da očuva stabilnost javnih finansija, jer one mogu da predodrede ukupnu stabilnost u Srpskoj.

Predsjednik Vlade ističe da će Republika Srpska i njene institucije, zajedno sa privrednicima, učiniti sve da se ukrajinska kriza prebrodi na najbezboliniji način. Radovan Višković kaže da je spas ekonomije u javnim investicijama i očuvanju javne potrošnje.

Jahorina ekonomski forum se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i uz pomoć Vlade Srpske i Savjeta ministara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *