Izvještaj protiv Savanovića zbog zloupotrebe službenog položaja

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica čiji su inicijali M.S. iz Mrkonjić Grada o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

“Lice M.S. sumnjiči se da je obavljajući funkciju ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske tokom 2016. godine iskoristio svoj službeni položaj, te pribavio imovinsku korist za izvođače radova koji su imali sklopljen ugovor sa Ministarstvom u iznosu od 1,314 miliona KM, a na štetu ovog ministarstva”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Srna nezvanično saznaje da je bivši ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović tokom 2016. godine u Banjaluci iskoristio službeni položaj tako što je, u suprotnosti sa članom 21. Ugovora o građenju zaključenog između više izvođača i Ministarstva, odborio plaćanje i platio izvođačima radova po okončanim situacijama 1.314.052 KM, koja predstavljaju 10 odsto vrijednosti izvedenih radova za vrijeme trajanja garantnog perioda.

Pri tome izvođači radova nisu obezbijedili bankarske garancije koje bi pokrivale cijeli period garantnog roka kako je to predviđeno članom 12 ugovora čime je izvođačima radova pribavio imovinsku korist u navedenom iznosu a na štetu Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *