Rad Gradskog pozorišta i dalje uz poštovanje epidemioloških mjera

Gradsko pozorište “Semberija” Bijeljina će u ovoj godini prilagoditi rad uslovima epidemije virusa korona, poštujući ograničenje broja prisutnih na javnim manifestacijama i ostale mjere Vlade Srpske i odluke Kriznog štaba grada.

To znači da je planirani program sačinjen u najboljoj namjeri, ali da su moguća odstupanja i u pogledu predviđenih termina, kao i izmjena autora projekata.

Plan rada baziran je na prijedlogu finansijskog plana i u direktnoj je vezi sa njegovom realizacijom, navodi se u izvještaju Gradskog pozorišta koji će odbornici razmatrati 16. jula na redovnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina.

Za svaku repertoarsku jedinicu, prije početka rada, biće donesena posebna odluka Umjetničkog savjeta koja sadrži i prijedlog kalkulacija, a u okvirima predloženog budžeta.

U izvještaju se navodi da je Gradsko pozorište “Semberija” Bijeljina bilo korisnik budžeta u 2020. godini u ukupnom iznosu 129.700 KM.

Svi programi realizovani su uz maksimalno racionalno raspolaganje budžetskim sredstvima dobijenim od osnivača – grada Bijeljina.

“Moramo istaći da su budžetska sredstva namijenjena djelatnosti Gradskog pozorišta `Semberija` Bijeljina bila nedovoljna za realizaciju programa”, navodi se u Izvještaju o radu za prošlu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *