Obilježena krsna slava Petropavlovskog hrama /FOTO/

Petropavlovski hram u Bijeljini obilježio je krsnu slavu – Svete apostole Petra i Pavla, a služen je parastos i položen vijenac ispred spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske koji se nalazi pored hrama.

Kum današnje slave Milenko Zekanović istakao da je kumstvo jedan od najvećih životnih događaja u duhovnom i tradicionalnom aspektu života jednog čovjeka.

“Veoma sam počastvovan, jer sam pozvan da danas budem kum ovog hrama i cijele parohije. Ponosan sam što sam, osim ovog kumstva, do sada kumovao i u krštenjima šest mališana”, dodao je Zekanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da su Sveti apostoli Petar i Pavle, stradajući za vjeru Hristovu, čovječanstvu pokazali put spasenja i istine.

“Zato je današnji dan dobra prilika da se sjetimo i stradalnika palih za opstanak i slobodu Republike Srpske. Nadam se da ćemo poštovanje naših običaja i krsnih slava hramova uspjeti da prenesemo i mlađim naraštajima, a Gradska uprava će uvijek podržavati rad Srpske pravoslavne crkve i sabranje našeg naroda u molitvi i slozi”, naglasio je Petrović, koji je izabran za kuma slave za narednu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *