Izgradnja dionice od Rače do Bijeljine početkom građevinske sezone /VIDEO/

U ovoj godini počinje izgradnja skoro 90 kilometara auto-puta u Republici Srpskoj. Na proljeće se očekuje završetak dionice od Tovira do Kostajnice, a početkom građevinske sezone počinje izgradnja dionice od Rače do Bijeljine. Most preko Save kod Gradiške u završnoj je fazi, a višestruko je značajan brzi put od Prijedora do Kozarske Dubice, kažu u preduzeću Autoputevi Srpske.

Raspisan je javni poziv za izgradnju dionice auto-puta od Rače do Bijeljine duge 20 kilometara, koja bi dijelom trebalo da se finansira sredstvima Vlade Srbije od 100 miliona evra, rekao je u intervjuu Srni direktor Autoputeva Srpske.

Radovi na ovoj dionici, napomenuo je Topić, trebalo bi da počnu početkom građevinske sezone, odnosno čim to vremenski uslovi dozvole.

U povezivanju sa Srbijom ostaje još dionica Brčko-Bijeljina, 17 kilometara kroz Republiku Srpsku i 30 kilometara kroz Brčko distrikt, gdje još nema nikakvog dogovora, dodao je Topić.

Trenutno su aktivna gradilišta na dvije dionice auto-puta na Koridoru “Pet ce”, od kojih će na proljeće biti završena prva od petlje Tovira do Kostajnice, čija gradnja je počela prije dvije i po godine. Topić je podsjetio da su prije mjesec dana zvanično počeli radovi na drugoj dionici Koridora, od Kostajnice do Putnikovog Brda, na entitetskoj granici, što predstavlja takozvanu obilaznicu oko Doboja.

Kad je riječ o mostu preko Save kod Gradiške, Topić je naveo da je projekat u završnoj fazi, da je most kompletiran kao čelična konstrukcija i da se radi na završetku prilaznih saobraćajnica.

Topić je naglasio da ne očekuje nikakve probleme u gradnji auto-puta od Banjaluke do Prijedora, koja je koncesionim ugovorom dodijeljena kineskim partnerima. Ono što je izvijesno, u toku 2022. godine trebalo bi da počne izgradnja skoro 90 kilometara auto-puta u Republici Srpskoj.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *