“Izetbegovićev prijedog za Jasenovac je uvreda za srpski narod” /VIDEO/

Lider SDA Bakir Izetbegović ponovo je svojim posljednjim izjavama ustalasao ionaku tešku situaciju u zemlji koja se guši u problemima. Izjavio je da je lično zainteresovan da se amandmanima predloži izmena izmenjenog zakona, koje bi se odnosile na logor u Jasenovcu. U Srpskoj oštra regovanja na ovu izjavu. Jasenovac nije političko sredstvo, već stratište Srba”, odgovara Milorad Dodik.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović tvrdi da ima rješenje za političku i institucionalnu krizu u BiH. Smatra da je izlaz iz krize nastale nametanjem „Inckovog zakona“ taj da se zakon usvoji u PS BiH, zajedno sa amandmanima za koje je zainteresovana srpska strana. Izetbegović kaže da bi podržao da se u tom zakonu pomene i genocid u Jasenovcu.

U Srpskoj oštra regovanja na ovu izjavu.  Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je skandalozan i ponižavajući, i sa ljudskog i sa političkog stanovišta, predlog predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da u “zakonu o zabrani negiranja genocida u Srebrenici”, koji je nametnuo Valentin Incko, budu ugrađeni i amandmani koji bi se odnosili na Jasenovac.

Istoričar Radovan Kalabić nazvao je perverznim prijedlog lidera SDA Bakira Izetbegovića da se u “Inckov zakon” ubaci i Jasenovac, te istakao da to Srbi ne smiju prihvatiti i da svako poređenje Srebrenice i Jasenovca predstavlja uvredu za srpski narod.

Kriza u zemlji iz dana u dan se produbljuje. U Srpskoj skandaloznom smatraju izjavu  konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji poziva na rat . Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić je istakla da je to klasično huškanje na rat, te upitala šta je sa nadležnih službi, da li planiraju da se uključe. Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović otvoreno prijeti Srbima i poziva na rat, što pokazuje da je nemoguć zajednički život u jednoj državi, izjavio je stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je da konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović poziva na rat čime je pokazao da je jedan od predstavnika diplomatskog kora koji godinama šalje pogrešnu sliku o BiH.

Tim povodom oglasilo se i ministarstvo inostranih poslova BiH koje   je kako se navodi u skladu sa procedurama, zatražilo  od konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića hitno izjašnjenje u vezi sa njegovim navodima objavljenim na Tviteru u kojem “poziva Bošnjake na novi rat protiv Srba i Hrvata.Načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Nebojša Regoje rekao je Srni da Atovićevi navodi ne predstavljaju zvanični stav MIP-a BiH.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *