Izetbegović traži povlačenje zaključaka Narodne skupštine Srpske

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u odgovoru na poziv predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića da se obrati na sjednici, zatražio je da se povuku zaključci Narodne skupštine i dodao da će SDA predstavljati poslanici ove stranke u parlamentu Srpske.

Izetbegović je u pismu naveo da iznalaženje najprihvatljivijih rješenja za BiH može biti razmatrano samo u Parlamentarnoj skupštini BiH i ostalim nadležnim institucijama BiH.

On dodaje da svi u SDA “žele što skoriji izlazak iz krize”.

“Sve što je potrebno jeste da niko ne dovodi u pitanje neupitne vrijednosti i kategorije – Ustav BiH, presude Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava, Dejtonski mirovni sporazum, uključujući i nezaobilaznu poziciju visokog predstavnika, Evropsku konvenciju o osnovnim ljudskim pravima i slobodama, te da ne diskriminišemo jedni druge na etničkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi”, dodao je Izetbegović.

On je predložio da već na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske “kao prvi korak u ovom smjeru” bude stavljen van snage Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, te zaključci kojima se, kako tvrdi, “krši Dejtonski mirovni sporazum i podriva ustavnopravni poredak BiH”.

Izetbegović je zahvalio Čubriloviću za poziv da se obrati na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o temi političko-ekonomske situacije u BiH.

“Kao što znate, ja sam član Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i na tom tijelu smo već diskutovali o toj temi i uvjeren sam da ćemo i nastaviti jer blokada koja je bespotrebno nametnuta nikome ne donosi dobro”, naveo je Izetbegović.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.