“Izetbegović najviše štete nanosi upravo Bošnjacima” /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da ne proizvodi Srbija nestabilnost, nego oni koji suprotno Dejtonskom sporazumu svakog dana pričaju o ukidanju Republike Srpske.

Bakir Izetbegović ponovo je ustalasao javnost svojim izjavama. Lider SDA , pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se jasno ogradi od izjava ministra Aleksandra Vulina , kazavši da je “ideja ‘srpskog sveta’ drugo ime za ‘Veliku Srbiju'”

Nakon ove izjave brojna reagovanja. Komentarišući izjavu Izetbegovića predsjednik Srbije je rekao da nije neko ko želi da zapuši usta bilo kome i da nije njegovo da ućutka Vulina. On je rekao da svakome treba da bude jasno da Srbija ima svoje granice, koje su međunarodno priznate u UN, i da su to jedine granice koje je interesuju, računajući Kosovo i Metohiju kao dio Srbije.

“I to neću da ponavljam i da se izvinjavam nikome i nikada više. Oni to rade namerno da bi govorili kako mi proizvodimo nestabilnost, iako su oni ti koji proizvode nestabilnost, jer suprotno Dejtonu svakog dana govore o ukidanju Republike Srpske, a da ne pričam o pravima našeg naroda u drugim zemljama regiona”, istakao je Vučić.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je čak i Dejtonskim mirovnim sporazumom građanski rat u BiH okarakterisan kao tragičan sukob u regionu i nema niko, osim Bakira Izetbegovića, da ne zna da su u BiH devedesetih godina ratovali narodi koji su i prije rata živjeli tu, neki doduše pojačani dobrovoljcima iz islamskih zemalja.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić ocijenio je da lider SDA Bakir Izetbegović i rukovodstvo Federacije BiH /FBiH/ moraju da osude strašne zločine koji su počinjeni nad Srbima u proteklom ratu, ukoliko žele da govore o suživotu i pomirenju.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je da predsjednik SDA Bakir Izetbegović nastavlja kampanju satanizacije srpskog naroda, ponavljajući brutalne laži o “srpskoj agresiji i genocidu”.

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović je u svom saopštenju pozvao Vulina da BiH “ostavi na miru” i ocijenio “zabrinjavajućim” što sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije “danima upućuje opasne izjave spram BiH. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da mu je žao što potpredsjednik Federacije BiH govori o Republici Srpskoj ono što mu SDA kaže.

“Bar da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu, pa da mu se oprosti sve što je rekao i sve što nije uradio”, istakao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.