Iz Srpske poziv “Trojki” da odblokira usvajanje odluke o Istočnoj interkonekciji /VIDEO/

Srpska neće odustati od izgradnje istočne interkonekcije, čime bi se osiguralo snabdijevanje gasom i obezbijedila dugoročna energetska stabilnost, poručuju zvaničnici Srpske i pozivaju “trojku” da odblokira proces usvajanja odluke u Predsjedništvu BiH.

Ne postoji nijedan opravdan razlog da se odugovlači sa davanjem saglasnosti za početak pregovora sa Srbijom za realizaciju ovog strateškog projekta, važnog za građane, kako Srpske, tako i Federacije BiH, naveo je ministar Staša Košarac na “Instagramu”. Kako on ističe, Srpska nikada nije blokirala razvojne projekte FBiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je neizvjesnom situaciju na nivou BiH s obzirom na to da su federalne stranke iz bloka “trojke” partner koji se ne pridržava dogovorenog.

On je poručio da Evropa ne može pričati o konkurentnosti i demokratiji, a BiH tretirati kao eksperimentalni poligon koji treba da zaustavi investicije sa Istoka i da bude okrenuta Briselu koji neće da je primi u EU.

Činjenica je da bismo se mi u BiH lako dogovorili i o projektima i o ustavnom ustrojstvu i o imovini da nije stranog faktora koji ovdje neke druge interese ostvaruje i kojima nije u interesui ni stabilna situacija”, istakao je Stevandić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *