Iskustva, utiske i anegdote iz lovnih dana ispričali lovci okupljeni na lovačkoj večeri /VIDEO/

Uspješnu lovnu sezonu proslavili su semberski lovci. Lovačko veče koje je organizovala Lovačka sekcija Ljeljenča okupilo je ljubitelje lova sa obje strane Drine.

Veoma uspješnu lovnu sezonu ispratili su u februaru semberski Lovci. Iskustva, utiske i anegdote iz lovnih dana pričali su okupljeni na Lovačkoj večeri koju je priredila za ljubitelje lova i lovnog turizma sa obje strane Drine, Lovačka sekcija Ljeljenča, koja okuplja 85 članova, aktivnih lovaca. Još jedna lovna sezona ocjenjuju bila je dobra.

Sve njih zajedno okupljene na ovom mjestu, karakteriše jedno.

Prijateljstva među lovcima su jaka i veoma cijenjena, okupljaju se uz dobru volju, puni optimizma i razonode, sve je to kako kažu u skladu sa prirodom koja je pokretač i inspiracija svemu.

Semberski lovci dobri su domaćini, a gdje god da se pojave, dobro su dočekani. Ovi u sekciji Ljeljenča naročito se ponose podmlatkom u svojim redovima.

Najbitnije je kažu što je lovna sezona u Semberiji završena u najboljem redu, bilo je druženja, pa i izlova divljači u skladu sa kalendarom lova. Akcenat stavljaju semberski lovci na očuvanje divljači, unapređenje stanja u lovištu te izgradnju lovno-tehničkih objekata.

Na ponos je Lovačkoj sekciji Ljeljenča što je u njihovim redovima sve više mladih lovaca, kojima iskustvo nesebično prenose oni koji od ove strasti ne odustaju više od pet decenija.

Tokom dugogodišnje lovačke karijere bilo je priča Mustafa i trofeja.

Svakog proljeća se svode računi u lovištima kada se i utvrđuje brojno stanje divljači.

Od maja mjeseca se otvara lov na srneću divljač, semberski lovci će u skladu sa odlukom koju treba donijeti s obzirom da je ova oblast zakonski uređena u lovišta ovim povodom vjerovatno krajem juna. U sezoni koja je za njima ostvarili su kažu zacrtani plan koji je i odobren od strane resornog ministarstva.

Semberska lovišta bila su atrakcija i ne samo lovcima iz okruženja i susjedne Srbije, već i onima iz evropskih zemlja koje je lovni turizam privlačio netaknutoj prirodi našeg kraja.

Potencijala u lovištima ali i u hotelijerstvu te bogatoj gastreonomskoj ponudi naročito ima danas, međutim potpisana još 2008. godine”Citas” konvencija, koja omogućava izvoz ulova iz BiH, ne funkcioniše jer nisu usklađeni zakoni o lovstvu Republike Srpske i Federacije BiH.

Na prostoru Republike Srpske imamo veoma razvijen u lovnu infrastrukturu na kojoj bi nam pozavidjeli lovci iz mnogih razvijenijih zemalja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *